donderdag 30 april 2015

Uitslag Tinteling Zomer Schrijfwedstrijd!!!

Eindelijk is het dan zo ver! Team Tinteling heeft de afgelopen weken de 22 inzendingen van de schrijfwedstrijd doorgenomen. Wat een mooie verhalen zijn er ingestuurd. Een aantal verhalen miste de link met Tinteling, andere verhalen waren gewoon nog net niet voldoende.
Aan alle schrijfsters en schrijvers die hebben meegedaan en die deze keer niet in de top 3 staan, wil Team Tinteling het volgende kwijt:
Ontzettend bedankt voor het meedoen aan de wedstrijd! Bedankt voor jullie verhalen, bedankt voor jullie creativiteit. Blijf doorschrijven, wie weet waar je pen je allemaal heen brengt en wie je ontmoet op je reis.



Nu natuurlijk het stuk waar jullie allemaal op zitten te wachten. De uitslag.
De jury was unaniem in haar beslissing!
De drie winnende verhalen (in willekeurige volgorde) zijn verhalen waarvan de jury niet alleen heeft genoten, maar die ook precies pasten in het concept van Tinteling Romance. Drie verhalen met vlotte, vrolijke heldinnen, met sexy, knappe helden. Drie verhalen met humor en passie. Ieder uniek in hun plot maar gelijk in het warme zomergevoel dat we ervan kregen.

Over het eerste verhaal schreef de jury in haar rapporten het volgende:

'Wat een topverhaal! Precies een Tinteling. Fantastisch geschreven, een geweldige plot met prachtige karakters, diepgang, humor en liefde. WOW!'

'Lieve schrijver, jij hebt begrepen waar Tinteling Romance voor staat. […] Je begint je verhaal meteen heel spannend en een beetje mysterieus waardoor je als lezer direct in het verhaal gezogen wordt. […] De twist vond ik geweldig.'

Gefeliciteerd, Kate Paris (pseudoniem). Jouw verhaal 'Het Verleidingseffect' verdient absoluut een plek in de Tinteling Zomerbundel.


Over het tweede verhaal schrijft de jury onder andere:

'Erg leuk verhaal. De intro en dialoog kan wat vlotter maar het idee is origineel, de sexy stukjes zijn mooi en smaakvol en passen echt bij het verhaal. De karakters zijn leuk, de vrouwelijke hoofdpersoon is een echte stoere Tintelingvrouw.'

'Ik ben erg weg van dit verhaal. Je karakters zitten goed in elkaar en je beschrijft de reis alsof je hem zelf hebt meegemaakt. Ook de spanningsboog is duidelijk. Ik heb erg genoten van dit verhaal, het enige waarvoor ik wat minder punten heb gegeven is humor. Het zat er wel een beetje in, maar niet heel overduidelijk.'

Gefeliciteerd MP Hofstee (pseudoniem) ook jullie verhaal 'Een diep verlangen' behoort tot de winnaars en zien we terug in de Tinteling Zomerbundel.


Tot slot een verhaal dat eruit schoot vanwege de originele liefdesrelatie. Twee vrouwen die met elkaar de liefdessprong wagen, in plaats van de traditionele man-vrouwromantiek. Wij van Tinteling Romance vinden dat er veel te weinig aandacht is voor lesbische liefdesrelaties in (Nederlandse) chicklit en erotica en zijn dan ook erg enthousiast over de inzender van dit verhaal, waarover de jury het volgende mee te delen had:

'Goed geschreven en sexy verhaal. Grappig en origineel met het winnen van een prijs. De afweging van de personages voelen natuurlijk aan en het einde is gewoon heerlijk. De humor is ruimschoots aanwezig en de vrouwen zijn Tintelingdames. Wat fijn dat een auteur ook eens kiest voor een minder traditioneel liefdespaar, maar wel alle andere genrekenmerken (humor, sexy, romantiek) weet in te zetten.'

'Het fijne aan jouw verhaal is dat je het dusdanig geloofwaardig opbouwt dat het ook voor heterolezers een verschrikkelijk romantisch verhaal is. Dat maakt dit verhaal verrassend, tintelend en lekker geëmancipeerd. Let wel op je interpunctie en alinea's.'

Ook jij gefeliciteerd, Tamara Haagmans. Jouw verhaal 'Dit is liefde' mag niet ontbreken in de Tintelende zomerbundel.


De drie verhalen die deze zomer te lezen zijn in de eerste Tinteling Zomerbundel nog een keer op een rijtje:

Het verleidingseffect  – Kate Paris
Een diep verlangen        – MP Hofstee
Dit is liefde – Tamara Haagmans


Een 'vierde' winnaar

En tot slot willen we nog een vierde 'winnaar' bekendmaken. Met haar inzending Napolitaans Blauw heeft Giulia Mertens Team Tinteling weten te overtuigen van haar schrijftalent. Het feit dat Napolitaans Blauw voor de jury nog iets te 'onaf' aanvoelde, was de enige reden om dit verhaal niet in de bundel op te nemen. In Napolitaans Blauw zien wij een op opzichzelfstaand verhaal, dat in overleg met de auteur op een andere manier zal worden toegevoegd aan de Tinteling Romance Serie. Hierover, en over de te verschijnen Zomerbundel, zullen we de komende maanden volop schrijven op de website en via de verschillende social media.

Team Tinteling kijkt terug op een fantastische eerste schrijfwedstrijd en we kijken uit naar de mooie  projecten die we met de hier boven genoemde schrijvers aan zullen gaan.

Houd de website en social media in de gaten, want binnenkort maken we ook de volgende schrijfwedstrijd bekend!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten